Van jongs af aan woon ik al op het eiland. Het mooiste van het wonen op onze plek in Achthuizen is de vrijheid. We wonen heerlijk! Met een grote tuin en uitzicht op de polder. En als we eropuit willen: in een half uur rijden we naar Rotterdam, het bos of het strand. 

Een buitenkansje

Samen met mijn vriendin Moniek kreeg ik in 2012 de kans om aan de rand van de polder een vrijstaand huis te bouwen. Die kans grepen wij met beide handen aan. De woning hebben we laten bouwen op basis van een eigen ontwerp, maar de aangebouwde tuinkamer hebben we helemaal zelf gedaan! In oktober 2020 zijn we gestart en een jaar later was alles klaar. Zelf doen kost tijd, maar het geeft ook veel voldoening. Je leert ook elke keer nieuwe dingen. Zo heeft Moniek alles zelf gemetseld!  We hebben ook hulp gehad van mijn schoonvader die gepensioneerd schilder is. De buurman, een metselaar/stukadoor heeft ook geholpen. Ook mijn broer heeft geholpen, hij bouwt nu zijn eigen huis. 

Lees verder

Verder kijken dan vandaag

Duurzaam wonen vonden we gelijk al belangrijk. Uiteraard is ons huis goed geïsoleerd maar we zijn nog iets verdergegaan. We hebben 24 zonnepanelen op het dak, een zonneboiler, overal vloerverwarming én ledverlichting. De aanbouwde tuinkamer die we vorig jaar zelf hebben gebouwd, is ook volledig geïsoleerd en voorzien van een groen mos-sedum dak. Momenteel bekijken we wat de opties zijn om volledig van het gas af te gaan. We willen graag ons steentje bijdragen, zodat onze kinderen ook nog een fijne leefomgeving hebben als ze ouder worden. 

Lees verder

Achthuizen is een klein dorp, maar de onderlinge betrokkenheid is erg groot en er wordt van alles georganiseerd. We hebben er het beste van twee werelden op Goeree-Overflakkee. Het is er groen, rustig, maar toch dicht bij alle voorzieningen. Ik denk dat veel mensen niet beseffen hoe mooi je hier kunt wonen. 

Lees verder

Ontdek ook...