De vrijheid die je ervaart wanneer je uitwaait op het strand of tijdens het wandelen in de bossen. De natuurgebieden hier zijn prachtig. 

Aandacht voor oude elementen

Ongeveer tien jaar geleden reed ik vanuit mijn werk langs ons huidige huis in de oude kern van Sommelsdijk. Ik was op slag verkocht en mijn vrouw Annelien gelukkig ook. De pittoreske woning staat midden in de oude kern van Sommelsdijk en heeft een flinke tuin naast het huis. De buurt, de bomen en de ring rond de kerk, gewoonweg een droomplek. Wij vielen hier als een blok voor. Dat er veel moest gebeuren was duidelijk, maar we wilden de oude sfeer zoveel mogelijk behouden. En dat is gelukt! Zo hebben we oude elementen in het huis laten zitten en extra aandacht gegeven. Het “opkamertje” heeft bijvoorbeeld nog steeds een oude bedstede met het originele patina op het schilderwerk. Oude tegels die we tegenkwamen onder de oude vloer hebben we gebruikt in de nieuwe. Al die leuke details doen het hem. 

het eilandgevoel van Mels 1

Een oud huis met nieuwe technieken

Omdat we het goed wilden aanpakken heeft de verbouwing best een tijdje geduurd. Maar daar hebben we geen moment spijt van gehad. Het dak is compleet vernieuwd en weer voorzien van de oude dakpannen. Vanaf de binnenkant volledig geïsoleerd met schapenwol en verschillende lagen folie. Een techniek die in de tijd van de verbouwing net nieuw was. Ook zijn alle wanden voorzien van voorzetwanden en isolatie. Overal ligt vloerverwarming en de ramen zijn voorzien van dubbelglas.  
 

het eilandgevoel van mels 2

Het is er in alle jaargetijden mooi, maar ons favoriete seizoen is de winter. Met een mooi pak sneeuw in de straat, de straatlantaarns aan, met het gezin of vrienden rond de houtkachel. Dat zijn wel echt supermomenten.